Solbriller til sport

Det kan være svært at dyrke sport i solen, hvis du ikke har de rette solbriller. Helt almindelige solbriller er ikke optimale, da de let falder af under sport, og du skal derfor bruge solbriller særligt udviklet til bevægelse.

Hos Farstad Optik har vi funktionelle solbriller til sport, så du frit kan dyrke sport uden at få sol i øjnene. Det er en supergod løsning, hvis du dyrker meget sport udenfor og ønsker et optimalt syn undervejs.

cykelbriller

Briller til løb

Ud på stierne og fuld fart på. Men glem ikke at tage løbebrillerne på. De beskytter mod alt det, som kan komme farende gennem luften. Husk også, at brillerne skal sidde behageligt.

Enhver sport kræver sine briller, og især ved løb er det vigtigt, at brillerne sidder som de skal. De skal sidde godt og tæt, så de bliver på plads uagtet rystelser, og samtidig skal der kunne komme luft nok ind bag glassene til, at de ikke dugger.

Fordelen ved at bruge briller under løb er, at du beskytter dine øjne mod insekter, lys og vejrets skiften. Du kan få sportsbriller til løb med udskifteligt glas, så farven passer til mængden af lys i den pågældende årstid. Glasset fås med styrke, så du har det gode syn med på løbeturen.

Løbebriller

Briller til cykling

Skal du ud på landevejene på cyklen, er det afgørende for den gode tur, at du beskytter øjnene mod vinden og insekterne i sommerluften. Også støv, myg  og stenslag kan give dig ubehag og problemer. Cykelbriller beskytter også mod lys og fås med glas, der kan skiftes, så glassets farve passer til vejrforholdene.

Som sportsbriller generelt, skal de sidde godt på dig, så du kan koncentrere dig om cyklingen. Cykelbriller fås også med styrke, så du stadig har det gode syn med dig.

Når du skal vælge cykelbriller, er der en del forskellige parametre, du bør overveje. For går du seriøst op i cykling, skal brillerne naturligvis passe til dine ambitioner. Det vil sige passe til den type cykling, du dyrker, til din ansigtsform og til dit syn. Ting du bør overveje er cykelbrillens pasform, støtte på næsen, støtte fra stængerne, fleksibilitet og glas. Vi er klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning, så du finder sportsbriller til cykling som passer lige netop dig.

Cykelbriller

Briller til golf

Sol, regn, blæst eller gråvejr. På golfbanen møder man alt slags vejr. Derfor skal dine golfbriller hjælpe dig med at se godt - uanset lysforhold og synsudfordringer.

Vores sportsbriller til golf er optisk kompenserende, så de buede glas er fremstillet således, at de ikke forvrænger din synsopfattelse. Det betyder, at når du kigger på bolden, så ligger den lige præcis dér, hvor du tror.

Eftersom golfspillere ofte tilbringer mange timer i solen, er det vigtigt, at glasset har en god UV-beskyttelse. Men dit valg er individuelt og afhænger af, hvordan du møder op på greenen. Bruger du for eksempel kasket, så kræves der ikke lige så megen solbeskyttelse. Du kan også vælge golfbriller med polariserende glas. Det fjerner forstyrrende reflekser, men gør, at det bliver sværere at se, om der er vand eller dug på greenen.

Mange af vores golfbriller har også god støtte til vidvinkelsyn. Det er nemlig ekstra vigtigt for golfspilleren at have et bredt synsfelt, da det ikke at optimalt at dreje hovedet meget på tee. Når man putter, er det også fordelagtigt at have et godt vidvinkelsyn, da man ofte kigger skråt gennem glassene. 

Golfbriller

Noget for Dig?